[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Xiva de Morella - Viquipèdia

Xiva de Morella

De Viquipèdia

Xiva de Morella (o Xiva) és un poble situat a 8,5 km de Morella (Ports, País Valencià), municipi al qual pertany. Té al voltant de 40 habitants.

Hi ha una antiga masia del segle XVII que ha estat totalment restaurada després d'haver allotjat les Escoles de Xiva i la Casa Consistorial. Actualment disposa a la seua planta baixa d'un petit bar. Els xivatans cel·lebren les festes el segon diumenge d'agost, i cada 5 anys realitzen la romeria de la Mare de Déu del Roser.

El darrer alcalde del municipi abans de ser annexionat a Morella fou el senyor Honorato Sebastià. Actualment, malgrat pertànyer a Morella i ser el seu ajuntament qui regeix Xiva de Morella, els pensionistes són els qui s'ocupen de les festes municipals esmentades anteriorment. El segon cap de setmana de cada agost, el poble incrementa de població fins arribar a uns 300 aproximadament, degut a l'arribada massiva de turistes, d'antics habitants que emigraren en un passat de postguerra i dels seus familiars.

[edita] Enllaços externs


Aquest article sobre els Ports és un esborrany i és possible que li calga una expansió substancial o una bona reestructuració. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.

Coordenades: 40° 39′ 32.30″ N 0° 7′ 31.87″ O