[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Willington José Ortiz - Viquipèdia

Willington José Ortiz

De Viquipèdia

Willington Ortiz
Informació personal
Nom complet Willington José Ortiz Palacio
Sobrenom El Viejo Willy
Data de naixement 26 de març del 1952
Lloc de naixement Tumaco, Colòmbia
Informació del club
Club actual
Posició Davanter

Willington Ortiz, nascut a Tumaco, Nariño (Colòmbia) és un futbolista i polític colombià.

[edita] Biografia

Considerat un dels millors jugadors de la història del futbol colombià [cal citació], al 1971 va iniciar la seva carrera esportiva a les divisions inferiors del Club Deportivo Los Millonarios, on va debutar com a professional contra l'Internacional de Porto Alegre, anotant el gol de la victòria. Va ser campió amb el club als anys 1972 i 1978.

Al 1980 va ser transferit al Asociación Club Deportivo Cali, on va jugar dues temporades i va tenir un dels moments més rutilants de la seva carrera. És de destacar el partit de la Copa Libertadores contra el River Plate de visitant, on Ortiz va marcar un gol memorable a un dels millors porters del moment, Ubaldo Fillol.

L'any 1982 va ser comprat per la Corporación Deportiva América, on aconseguí els campionats de 1983, 1984, 1985 i 1986. També va ser subcampió de la Copa Libertadores d' Amèrica a 1985, 1986 y 1987. Amb aquest equip va acabar la seva carrera futbolística, l'any 1988.

Al març del 2002 es va llançar com a candidat al Senat de la República de Colòmbia, en representació de les comunitats afrocolombianes


Aquest article sobre esport és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.