[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Walter Wild - Viquipèdia

Walter Wild

De Viquipèdia

Walter Wild (també conegut com Gualteri Wild) fou el primer president del Futbol Club Barcelona i futbolista del club als seus inicis.

[edita] Biografia

Walter Wild va néixer a Anglaterra.

Fou un dels dotze fundadors del Barça a la reunió del 29 de novembre de 1899 al gimnàs Solé. Fou escollit primer president del club a petició de Joan Gamper en ser el membre de major edat de la reunió. Mantingué aquest càrrec fins el 25 d'abril de 1901 quan fou substituit per Bartomeu Terradas. A més, durant aquest temps, el seu domicili particular al carrer Princesa de Barcelona fou la seu social provisional de l'entitat. Durant el seu mandat el club aconseguí el seu primer camp propi, el de l'Hotel Casanovas. Fou reescollit tres cops entre el 13 de desembre de 1899 i el 27 de desembre de 1900. Dimití a meitat del 1901 al haver de retornar a Anglaterra per motius laborals. En total, fou president del Futbol Club Barcelona durant 513 dies. Fou nomenat soci d'honor en reconeixement a la seva tasca.

Fou, també, futbolista del club, participant en el primer partit de la història del club el 8 de desembre de 1899 entre el Barça i membres de la Colònia Anglesa de la ciutat. Disputà un total de 10 partits amb el club a la posició de defensa.