[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Volcà Osorno - Viquipèdia

Volcà Osorno

De Viquipèdia

Imatge del volcà Osorno
Imatge del volcà Osorno

El Volcà Osorno és un estratovolcà que es troba ubicat a la serralada dels Andes, a la vora del Llac Llanquihue, a Xile.


Taula de continguts

[edita] Descripció

Té una altura de 2.652 metres i el seva imposant figura cònica, s'aixeca majestuós al costat oposat de la ciutat de Frutillar, de la qual, només les transparents aigües del Llac Llanquihue el separen. La seva inactivitat volcànica es prolonga ja per més d'un segle i quart. En els seus vessants hi ha refugis que permeten a l'hivern la pràctica de l'esquí i els esports blancs. A l'estiu, amb la fosa de la neu, reapareixen les fissures volcàniques que fan de l'excursionisme un perillós esport, si no es tenen en compte totes les condicions necessàries per a la pràctica d'aquesta disciplina.

[edita] Ubicació

S'ubica a gairebé 60 quilòmetres al Nord-Oest de Puerto Varas. La seva gran altura fa que pugui divisar-se des de tota la província d'Osorno, i fins i tot en alguns llocs de l'Isla Grande de Chiloé, amb la qual es constitueix en una postal imposant i típica del paisatge de la regió. Amb el seu clàssic verd fosc negrós i adornat amb braços de neus eternes, la seva presència atreu els milers de turistes que el visiten cada any.

S'hi pot accedir des de Puerto Kloker, Ensenada i Petrohué. Els ascensos duren aproximadament 6 hores i en la majoria dels casos s'organitzen grups a càrrec d'un guia local per iniciar els ascensos. S'ha de portar sempre robes tèrmiques, ulleres de sol, cremes protectores, aigua i, sens dubte, calçat còmode per poder pujar.

Centre d'esquí al sector de La Burbuja
Centre d'esquí al sector de La Burbuja


[edita] Erupcions

Charles Darwin va ser testimoni, des d'Ancud d'una erupció del volcà (1835), que va registrar, va anotar i li va fer sospitar l'existència d'una relació entre l'activitat alterna de volcans geogràficament distants. Encara que les dades en què es basava eren, almenys en part, errades, doncs li van reportar una erupció en l'Aconcagua, el qual no és un volcà:

"He quedat molt sorprès en saber més tard que l'Aconcagua, a Xile, 480 milles més al Nord, es va posar en erupció durant la mateixa nit, i em vaig sorprendre més encara en arribar-me notícies que la gran erupció del Coseguina, 2.700 milles al Nord de l'Aconcagua, erupció acompanyada d'un terratrèmol que es va fer sentir en un radi de 1.000 milles, havia tingut lloc sis hores després. És difícil aventurar-se fins i tot a conjecturar si aquesta coincidència és accidental o si cal veure en això la prova d'alguna comunicació subterrània. "

L'última erupció registrada va ocórrer el 1869. Porta el número 48 del catàleg de volcans del CERESIS (Centre Regional de Sismologia per a Amèrica del Sud).

[edita] Etimologia

Aquest volcà deu el seu actual nom a que era visible per als fundadors espanyols des de la relativament propera ciutat d'Osorno.