[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Vladimir Karpets - Viquipèdia

Vladimir Karpets

De Viquipèdia

Vladimir Karpets a la contrarellotge del Campionat del món 2007 a Stuttgart
Vladimir Karpets a la contrarellotge del Campionat del món 2007 a Stuttgart

Vladimir Aleksandrovich Karpets ( Владимир Александрович Карпец en alfabet ciríl·lic) és un ciclista rus nascut el 20 de setembre del 1980 a Sant Petersburg. Les seves victòries més importants són la Volta a Catalunya 2007, la Volta a Suïssa 2007 i el maillot blanc al Tour de França del 2004.

Com el seu compatriota Denís Menxov, Kàrpets va mudar-se a Espanya, on es va enrolar a les files de l'equip Banesto, on els directors esportius van anar polint les seves qualitats.

Al Tour del 2004, malgrat que Thomas Voeckler va estar a punt d'endur-se el maillot de millor jove gràcies a una escapada de nou minuts, Kàrpets va remuntar a l'última contrarellotge (guanyada per Lance Armstrong) i es va endur el preuat maillot. També el 2004, va guanyar la Volta a la Rioja.

A la temporada 2005, no va rendir al mateix nivell al Tour de França, però al Giro d'Itàlia, on va anar com a líder del Caisse d'Epargne-Illes Balears, va aconseguir un bon setè lloc a la general final i va ser segon a una contrarellotge guanyada per Ivan Basso.

El 2007, va guanyar el pròleg de la Volta a Castella i Lleó i la general final de la Volta a Catalunya. A més, es va endur la Volta a Suïssa a l'última contrarellotge, en què superà el seu company d'equip i compatriota Vladimir Efimkin.