[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Virgil Ivan Grissom - Viquipèdia

Virgil Ivan Grissom

De Viquipèdia

Icona de copyedit
Nota: L'article necessita algunes millores en el seu format:
(Cal retirar la plantilla un cop millorat l'article)
Pot necessitar retocs en; negretes, enllaços, capçaleres, imatges, categories, interwikis, ...
«Gus» Grissom
«Gus» Grissom

Virgil Ivan "Gus" Grissom (Mitchell, Indiana, 3 d'abril de 1926 - 27 de gener de 1967) va ser un pilot i astronauta nord-americà.

"Gus" Grissom va ser el segon astronauta nord-americà enviat a l’espai durant els vols del Projecto Mercury, i una de les tres primeres víctimes de la carrera espacial nord-americana, al costat de Edward White i Roger Chaffee en l'incendi del Apollo 1. Entre les coses més importants que va fer es troba que va ser el primer home que va volar dues vegades més enllà del límit acceptat de l'espai en una càpsula espacial.

[edita] Les tragèdies de Grissom

Un vol suborbital el 21 de juliol de 1961, realitzat per l'astronauta Virgil I. Grissom, gairebé acaba en tragèdia. La portella lateral de la càpsula Mercury es va obrir massa aviat després de l'aterratge a l'Oceà Atlàntic, i la nau ràpidament es va omplir d'aigua. Grissom va poder escapar nedant.

1967. Primer accident mortal de la carrera espacial. El 27 de gener, els nord-americans Virgil Grissom, Edward White i Roger Chaffee van morir en un simulacre de llançament de l'Apol·lo I, els astronautes van ser carbonitzats en 16 segons. Les versions de l'Apollo qual van ser millorades fins a aterrar en la Lluna al 1969.


[edita] Carrera militar

Grissom va assolir en les forces aèries nord-americanes (USAF) el grau de tinent coronel. Des de l'inici de la seva carrera com a pilot va volar a 100 missions de combat a Corea a bord de les caceres F-86 del 334 esquadró de caceres interceptores. Després de tornar de Corea va passar a treballar com a instructor de vol a Bryan, Texas.

L'agost de 1955, Grissom va entrar en l'Institut de Tecnologia de les Forces Aèries, en la base de Wright-Patterson, Ohio, on va estudiar enginyeria aeronàutica. L'octubre de 1956 va passar a treballar com a pilot de proves en base de les Forces Aèries d'Edwards a Califòrnia, i va tornar Wright-Patterson com a pilot de proves assignat a la secció de caceres.