[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Viana do Castelo - Viquipèdia

Viana do Castelo

De Viquipèdia

Viana do Castelo
Escut de Viana do Castelo Bandera de Viana do Castelo
(En detall) (En detall)
Localització
Viana do Castelo
Vista general
Vista general
Estat
• Regió
• Subregió
• Districte
Portugal
Nord
Minho-Lima
Viana do Castelo
Superfície 314,36 km²
Altitud n/d
Població (2001)
  • Densitat
88.628 hab.
281,93 hab/km²
Coordenades 41° 42′ 0″ N 08° 49′ 59″ OCoordenades: 41° 42′ 0″ N 08° 49′ 59″ O
Sistema polític
Nuclis

40
Festa municipal 20 d'agost
Web

Viana do Castelo és un municipi portuguès, situat al districte de Viana do Castelo, a la regió del Nord i a la subregió de Minho-Lima. L'any 2001 tenia 88.628 habitants.

Situat al marge dret de l'estuari del riu Lima, entre l'oceà Atlàntic i el mont de Santa Luzia, el clima és temperat marítim, plujós i fresc. Envoltat de turons, a la seva dreta hi reposa una platja de sorra daurada en forma de mitja lluna sense cap construcció que la malmeti.

[edita] Història

La ciutat va rebre la seva primera carta el 1258, atorgada pel rei Alfons III. Va portar el nom de Viana da Foz do Lima fins al 1848, data en la qual un decret de les reines Maria II li va donar el nom actual al mateix temps que li era reconegut el rang de «ciutat».

La ciutat ha conegut un passat gloriós, gràcies a la seva forta tradició marítima, i sobretot per l'existència de drassanes. A partir del segle XVI, els seus mariners van sortir a pescar bacallà als bancs de Terranova i fins i tot van establir contactes amb les ciutats hanseàtiques.

[edita] Economia

La població activa representa a penes el 24% de la població urbana, a causa de la crisi de la indústria regional; d'aquest percentatge, el 73,3% treballa al sector terciari, el 21,3% en la indústria i el 5,4% al sector primari.

[edita] Llocs d'interès

La plaça de la República. Al centre la font dels segle XVI, a la dreta el palau del Concelho i a l'esquerra la casa de la Misericòrdia
La plaça de la República. Al centre la font dels segle XVI, a la dreta el palau del Concelho i a l'esquerra la casa de la Misericòrdia