[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Venera-D - Viquipèdia

Venera-D

De Viquipèdia

La sonda Venera-D (Венера-Д) és un projecte espacial rus d'exploració de Venus, que serà llançada cap a 2013. La sonda Venera-D s'inspira en la missió nord-americana Magellan, però usarà un sistema de radar de major potència. La Venera-D pretén també localitzar llocs per a pròxims aterratges sobre la superfície del planeta. El projecte va ser aprovat el 22 d'octubre de 2005, pel decret No. 635, a desenvolupar entre 2006 i 2015.

La Venera-D és el primer projecte espacial rus relacionat amb Venus. La Venera-D pretén servir de model experimental d'una nova generació de sondes russes destinades a la investigació de Venus, que culminaran amb mòduls de descens i aterratge capaços de suportar les adverses condicions de l'atmosfera de Venus. Està previst que la Venera-D sigui llançada a bord d'un coet Protó, però també és possible que s'empri un coet Angara, encara en fase de desenvolupament i molt més potent.

[edita] Enllaços externs



Aquest article sobre astronomia és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.