[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Vandalisme - Viquipèdia

Vandalisme

De Viquipèdia

Letrinàlies
Letrinàlies
Si us esteu referint al vandalisme en la Viquipèdia, vegeu Viquipèdia:Vandalisme

El vandalisme designa l'hostilitat envers les arts, la literatura o les propietats alienes, arribant al deteriorament o destrucció voluntària de monuments. Aquest comportament es deu als atacs dels vàndals en contra de l'Imperi Romà. Aquest terme va ser probablement utilitzat per primera vegada el 10 de gener de 1794 durant la Revolució Francesa per Henri Grégoire, bisbe constitucional de Blois, en un informe dirigit a la Convenció, on va utilitzar aquesta paraula per descriure certs aspectes del comportament de l'exèrcit republicà.

Al llarg de la història, la destrucció de monuments d'un govern anterior ha estat un dels símbols més significatius de la transició del poder.

Els grafits i Letrinàlies poden ser considerats una forma de vandalisme, encara que també una forma d'art, segons el contingut del grafit i del lloc on es fan.

Amb l'aparició i desenvolupament de l'Internet van arribar les modificacions no autoritzades ni desitjades de pàgines web mitjançant cracking, una altra forma de vandalisme. En els wikis, qualsevol pot crear i editar pàgines, per la qual cosa el vandalisme és molt comú i un recurrent tema de discussió entre els col·laboradors. És el cas, per exemple, de la Viquipèdia.