Web Analytics Made Easy - Statcounter

[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Ututo - Viquip??dia

Ututo

De Viquip??dia

Ututo ??s una distribuci?? de GNU/Linux. El nom fa refer??ncia a una lagartilla o Geco dons aix?? es conegut en el nord de Argentina. La fundaci?? del programari lliure, FSF reconeix al projecte Ututo uns dels millors per demostra el poder de el Software Lliure i ??s la distribuci?? utilitzada actualment per Richard Stallman.

La seva primera versi??, gravada massivament per primera vegada a l'octubre de l'any 2000 en Argentina per Diego Saravia de la Universitat Nacional de Salta, era molt simple d'utilitzar i funcionava des de el CDROM sense necessitat d'instal??laci??, aquesta forma de distribuir un sistema operatiu, se li coneix en angl??s com "live CD/DVD o simplement live". Alguns programadors els anomenen, "viu".

Ututo va ser una de les primeres distribucions "lives" o "CD viu" GNU/Linux del planeta. En l'any 2002 es crea Ututo-R que oferix la possibilitat d'operar com un router de xarxes. Aquesta versi?? va ser creada per Marcos Zapata i va ser instal??lada, entre altres llocs, en les escoles del govern de la ciutat de Buenos Aires. En l'any 2004 neix el projecte UTUTO-i que ??s el derivat m??s important de Ututo. Que despr??s es convertir?? en el Projecte UTUTO com gestor de projectes basats en programari lliure i la distribuci?? rebria el nom de UTUTO XS.

[edita] Enlla??os externs