Web Analytics Made Easy - Statcounter

[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Universitat de Picardia - Viquip??dia

Universitat de Picardia

De Viquip??dia

Universit?? de Picardie Jules Verne (UPJV)
Logo de la Universit?? de Picardie Jules Verne
(Logo)

Fundada 1970
Finan??ament P??blic (Ministeri de l'Educaci?? Nacional, Consell General de Picardia i Ajuntament d'Amiens)
President Georges Faur??
Ubicaci?? Amiens, Picardia (seu principal) (Fran??a)
Coordenades n/d
Adre??a Chemin du Thil, 80025 Amiens FRAN??A
Campus Amiens, Beauvais, Creil, Cuffies-Soissons, Laon i Saint-Quentin
P??gina web oficial

La Universitat de Picardia (Universit?? de Picardie Jules Verne en franc??s) ??s una universitat p??blica francesa amb seu principal a Amiens, la capital de la Picardia.

[edita] Hist??ria

Fins els anys seixanta no hi va haver cap universitat a la Picardia, i els estudiants picards havien de marxar a altres ciutats per aconseguir una llic??ncia o doctorat; sovint anaven a Lilla o Par??s, i en algunes ocasions a Rouen.

Tanmateix, hi havia quatre establiments d'ensenyament superior no universitari: una escola nacional de medicina i farm??cia, una de dret, una de lletres i un col??legi universitari de ci??ncies. A m??s de no oferir estudis en un gran nombre de disciplines, aquestes escoles no oferien la totalitat dels cicles formatius. Davant aquesta situaci??, un decret del 17 de desembre del 1970 va crear la Universitat de Picardia. Tanmateix, algunes de les facultats (ci??ncies, medicina, lletres, ci??ncies humanes, dret i economia) ja existien des de feia uns quants anys, i operaven amb el nom d'Universit?? d'Amiens.

Per al primer rector de la Universitat, Robert Mallet, era molt important que la universitat adquir??s i conserv??s el nom de Universitat de Picardia. Alguns establiments superiors van oposar-s'hi argumentant que la universitat no podria autoproclamar-se entitat d'estudis superiors "??nica" de la Picardia.

Els anys setanta i vuitanta van ser testimonis d'una gran diversificaci?? en l'oferta educativa de la universitat, que va arribar a tenir facultats de gaireb?? totes les disciplines (les ci??ncies pol??tiques s??n l'excepci?? m??s notable).

L'any 1991, l'universitat va canviar el seu nom per retre homenatge al c??lebre escriptor Jules Verne, que tot i n??ixer a Nantes va passar molts anys a Amiens i la seva figura va quedar molt lligada a la ciutat (vegeu Casa de Jules Verne a Amiens, Circ Jules Verne, Museu Jules Verne d'Amiens...). Durant la d??cada dels anys noranta, l'expansi?? de la universitat va ser m??s geogr??fica que educativa, amb l'obertura de noves facultats a ciutats com Laon o Beauvais.

Al llarg dels ??ltims anys, la Universitat de Picardia tamb?? ha atret un cert nombre d'estudiants de regions ve??nes com l'Alta Normandia, el Nord-Pas-de-Calais o fins i tot alguns dels departaments propers a Par??s.

[edita] Curiositats

Una de les barricades instal??lades per alguns estudiants en vaga durant el bloqueig de facultats de finals de l'any 2007.
Una de les barricades instal??lades per alguns estudiants en vaga durant el bloqueig de facultats de finals de l'any 2007.
  • ??s una de les universitats franceses amb lectors de catal??, gr??cies a un acord amb la Universitat de Castell??.
  • Degut a la gran influ??ncia dels sindicats estudiants, les vagues estudiants i bloquejos de facultats solen ser especialment llargs a l'Universitat de Picardia.
  • Tot i que els habitatges d'estudiants es troben literalment a l'altra banda del carrer del campus, es troben en una poblaci?? diferent: estan a Salou??l, mentre que el campus est?? a Amiens.

[edita] Enlla??os externs