[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Twee pop - Viquipèdia

Twee pop

De Viquipèdia

[edita] Model I

Twee pop
{{{nom}}}
Orígens estilístics: Bubblegum pop, Punk rock, New wave, Indie rock, C86, música dels anys 60
Orígens estilístics: {{{orígens_estilístics}}}
Orígens culturals: meitat dels anys 80, Regne Unit
Orígens culturals: {{{orígens_culturals}}}
Instruments típics: Guitarra - Baix - Bateria
Popularitat al Mainstream: Sobretot a cercles reduïts, algunes bandes han arribat a l'estatus de "banda de culte"
Popularitat al Mainstream: {{{popularitat}}}

[edita] Model II

Twee pop
Origens estilístics: Bubblegum pop, Punk rock, New wave, Indie rock, C86, música dels anys 60
Origens culturals: meitat dels anys 80, Regne Unit
Instruments típics: Guitarra - Baix - Bateria
Popularitat: Sobretot a cercles reduïts, algunes bandes han arribat a l'estatus de "banda de culte"

Twee pop és un tipus de rock alternatiu que és conegut per les seues melodies i lletres dolces i simples, sovint amb guitarres repetitives i amb un so metàl·lic. Twee significa, en anglès, "dolç", i de fet és una alteració de la paraula "sweet" feta pels nens que estan començant a parlar. És per això que s'utilitza col·loquialment per a referir-se a tot allò massa dolç o empalagós.

El gènere va començar el 1986, quan la revista britànica New Musical Express va llançar C86, una recopilació de bandes amb un so nou per aquell moment, entre elles The Pastels i Primal Scream.

La banda de Post-Punk dels anys 70 i 80 The Television Personalities és citada sovint com una de les majors influències del gènere, conjuntament amb Buzzcocks i The Ramones. Açò és més evident a les bandes amb més influència del punk, com ara Shonen Knife. Aquestes bandes s'anomenen també en algunes ocasions com a cuddlecore.

Al Regne Unit, on el twee pop va ser més popular, la discogràfica Sarah Records va publicar els discs d'algunes de les bandes més importants, com ara Heavenly i the Orchids. Als EUA, el moviment va ser principalment impulsat per K Records, d'Olympia, Washington i va ser encapçalat per la banda Beat Happening.

Actualment, aquest estil està encara en actiu, encapçalat sobretot per la banda escocesa Belle and Sebastian i amb altres grups com ara Camera Obscura, Architecture in Helsinki o Sambassadeur. Tot i això, continua sent un estil minoritari.