[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Turismon - Viquipèdia

Turismon

De Viquipèdia

Turismon o Thorismund fou rei visigot de Tolosa del 451 al 543. Va succeir el seu pare Teodoric I el 451, quan va morir a la batalla dels Camps Catalàunics, en la que ell mateix va estar present i on es va destacar pel seu valor.

Desitjant venjar la mort del seu pare, va proposar als romans un atac definitiu al campament dels huns, però Aeci, per temor a un increment del poder visigot una vegada caiguts els huns, el va dissuadir i el va urgir a anar a la seva capital, d'eon era imprudent estar absent just en el moment en que començava el seu regnat, tenint en compte l'ambició dels seus germans. Turismon va accedir i va tornar a Tolosa amb la seva gent. Com que pretenia dur a terme una política totalment independent de Roma, el general Aeci va conspirar contra ell probablement amb els seus germans.

El 452 va derrotar als huns en un combat, quan atacaven als alans a la tornada de Roma, però Gregori de Tours només parla de la submissió dels alans sense parlar dels huns. Poc temps després fou assassinat (estrangulat) pels seus germans Teodoric II que el va succeir, i Frederic.


Precedit per:
Teodoric I
Rei visigot
Succeït per:
Teodoric II