[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Trio B3 Classic - Viquipèdia

Trio B3 Classic

De Viquipèdia

Una formació trio B3 classic està integrada per un Clarinet, un Violoncel i un Piano. El B3 Classic fou fundat l’any 1992 amb el propòsit d’explorar i interpretar el repertori per a la formació de B3. Els seus components estan àmpliament familiaritzats en la pràctica interpretativa camerística i orquestral, havent treballat individualment amb diversos grups i orquestres de prestigi: Jacques Ibert Chamber-Ensemble, Cuarteto Clásico de Navarra, Orquestra de RTVE, Orquestra Pablo Sarasate, London Symphony Orchestra, Royal Philharmonic Orchestra of Creighton’s Collection Records London, etc.

En 1997 son guardonats amb el “Grand Prix” Internacional de Música de Cambra” Pierre Lantier del Conservatori de Paris, sent l’únic trío de l’estat que ha gaudit d’aquest premi. Entre les seves actuacions cal destacar la gira de concerts per Gran Bretanya, participant al prestigiós Cheltenham Internacional Music Festival (en una serie especial enregistrada per a la BBC).

B3 Classic és sol·licitat per impartir master-classe i tallers de música de cambra dirigits a joves intèrprets. Al terreny de la música actual, B3 Classic fomenta decididament la creació contemporània.

Algunes estrenes del trio inclouen obras de John McCabe, García del Valle, Martín Zalba, Rodney Newton (Suite The Sea – estreno en el British Music Information Centre de Londres), Pau Anglès etc. La seva llavor musicològica ha donat fruits com la recuperació del trio op. 45 de R. Kahn, reestrenat per B3 Classic en Espanya abans de la seva recent publicació.

D'entre els enregistraments efectuats pel grup destaquen varies transmissions en directe per a RNE, Köln Rundfunk, gravació de la banda sonora del film Doctor Vesalius per a "The London Film Institute" (Londres), gravació per a TVE del cicle “Els Canvis de Segle en la Música de Cambra”, gravacions per a Tele5 i per al segell Arlu del trio “Viatges de Tardor” de M. Zalba, i la gravació del Trio op. 11 de Beethoven per al Festival de Niça a França”.

El seu darrer enregistrament, “B3 Classic Live”, inclou una gravació en directe amb obres de Beethoven, Zalba i D´Indy, que es distribuïda per Creighton’s Collection Records i que ha recollit elogis unànimes.

Els seus integrants són: Joan Borràs al Clarinet, David Johnstone al Viooloncel i Joanjo Albinyana al Piano.

[edita] Enllaços externs