[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Tralles - Viquipèdia

Tralles

De Viquipèdia

Tralles o Trallis (català Tral·les) fou una ciutat de Cària del districte de Tràllia, al sud de les muntanyes Messogis i una mica al nord del Scamander, un afluent del qual, l'Eudon, passava per la ciutat.

Suposadament fou fundada per Argos que van tenir l’ajut d’un grup de tracis de la tribu dels tralles; inicialment es va dir Anthea o Evanthea, i després Erymna, Charax, Selèucia, i Antioquia i finalment Tralles, pels tracis que la van fundar. Però un altra versió diu que fou fundada pels pelàsgics que la van anomenar Larissa.

La ciutat fou molt prospera i els seus habitants es distingien per la seva riquesa, i algun d’ells era normalment nomenat Asiarca, es a dir president del jocs que es celebraven al districte. En temps d'August un terratrèmol va destruir molts edificis públics i probablement no era la primera vegada; l’emperador va donar a la ciutat una forta quantitat de diners per les reparacions. Mes tard van demanar fer un temple dedicat a Tiberi però la petició fou rebutjada. Segons Plini el vell, Àtal de Pèrgam tenia un palau a la ciutat. Cèsar tenia una estàtua al temple de Victòria.

Després del segle IV va caure en decadència, però Andrònic Paleòleg la va restaurar.

Les ruïnes es troben a la actual Ghiuzel Hissar.

  • Hi va haver un altra ciutat del mateix nom a Frígia, al oest d'Apamea i a 25 km de Heràpolis, no lluny del riu Meandre. Es probablement la actual Kuslar.