[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Torre Caja Madrid - Viquipèdia

Torre Caja Madrid

De Viquipèdia

9 de maig de 2008.
9 de maig de 2008.

La Torre Caja Madrid, anteriorment coneguda com Torre Repsol, és l'edifici més alt de Madrid i també de l'estat espanyol, amb un total de 250 metres d'altura, igual que la Torre de Cristall, propietat de Mútua Madrileña. Estarà construït en el districte madrileny de Fuencarral-El Pardo a finals del 2007.

El gratacel pertany al complex financer d'edificis Cuatro Torres Business Area, on hi haurà altres tres gratacels. Les primeres grues de la construcció van ser erigides el 8 d'octubre de 2004. La Torre Caja Madrid tindrà un total de 45 plantes, i la més baixa d'elles tindrà una altura de 13,85 metres. L'estructura d'acer de l'edifici pesa 11.000 tones, la façana estarà coberta fonamentalment per vidre i la planta tindrà una forma rectangular. L'arquitecte principal és Norman Foster, en col·laboració amb altres socis.

Algunes empreses que col·laboren en la construcció són Repsol-YPF, Dragados, FCC i Alatec. Una vegada iniciada la fase de construcció, Repsol va decidir canviar la ubicació de la seva futura seu pel que va posar en el mercat aquest gran espai per a oficines.