[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Tom i Jerry - Viquipèdia

Tom i Jerry

De Viquipèdia

Tom i Jerry són dos personatges animats, un gat (Tom) i un ratolí (Jerry). Els seus creadores són William Hanna y Joseph Barbera. La sèrie va ser produïda per l’estudi Hollywood Mettro-Goldwyn-Mayer des de 1940 fins a 1958 (data en que l’estudi va tancar). A l’any 1960 MGM va torna a contractar la producció de Tom i Jerry, dirigit per Gene Deitch. Tom i Jerry tornava a Hollywood l’any 1963 amb Sib-tower 12 Productions. Aquesta sèrie va durar fins 1967. Després van tornar amb forma de caricatura per la televisió de Hanna-Barbera.

Taula de continguts

[edita] Estructura i trama

La trama de cada capítol es basava principalment en els intents frustrats que feia Tom per atrapar el ratolí Jerry. Tot i que és sembla que es porten be en alguns capítols, Tom sempre busca la manera de poder atrapar una vegada per totes a Jerry. Molt pocs cops Tom aconseguia atrapar Jerry, principalment per l’astúcia i la rapidesa que tenia Jerry per escapar de les situacions. L’astúcia de Jerry es genera del fet que sempre ha d'estar en guàrdia continuament. Els curtmetratges són famosos per mostrar escenes destructives i violentes en dibuixos animats. Normalment ni Tom ni Jerry parlen en els capítols (excepte en una pel·lícula). Hi ha algunes excepcions, però les seves veus es limiten a expressar crits de dolor (normalment sempre de Tom), o empassar la saliva. Les expressions facials i gestos transmeten els seus sentiments i les intencions de cada un.

[edita] Personatges principals

Tom és un gat domèstic de color gris blavós. Per altra banda tenim a Jerry un ratolí de color cafè que sempre viu a una petita distància de Tom. Els dos personatges principals sempre s’estan perseguint, però al final de cada episodi Jerry es generalment mostrat vencedor, i Tom com el perdedor. Alguna vegada Tom és el triomfador, no obstant a vegades els dos personatges principals surten perdent de forma irònica.

[edita] Personatges secundaris

En els intents per capturar a Jerry, Tom alguns cops es troba obstacles per exemple com altres personatges:

  • Butch, un gat de carrer negre que també vol atrapar a Jerry
  • Spike, un gos gurdià que ataca al gat
  • Mammy-Two-Shoes, la mastressa afroamericana de Tom, que normalment colpeja al gat amb una escombra quan ell trenca algú.
  • A finals dels anys 1940, Jerry adopta un ratolí més petit que és de color gris.
  • Durant els anys 1950, Spike té un fill anomenat Tyke.
  • A vegades surt el cosi de Jerry (Muscles) un ratolí que té molta força i pot amb Tom.
  • George, el cusi de Tom que el principi de por als ratolins, però al final de la sèrie s’ajunta a Tom per atrapar a Jerry.
  • En alguns capítols surt un peix daurat i un canari, que ajuden a Jerry a sortir-se amb a seva.

[edita] Pel·lícules

Al 1992, es va crear la primera pel·lícula de Tom i Jerry, titulada: "Tom and Jerry: the Movie", produïda per Phil Roman. Va ser estrenada a Estats Units en 1993. La pel·lícula va se molt criticada per ser poc original, i per donar-los diàlegs. El 2001, Warner Bros , va fer una altra pel·lícula, titulada: Tom and Jerry: The Màgic Ring. Quatre anys més tard, Bill Kopp va escriure i dirigí dos pel·lícules més per la Warner Bros: Tom and Jerry: Blast Off To Mars i Tom and Jerry: The Fast and The Furry. Les dues últimes van ser tretes al marcat en DVD el 2006.

[edita] Enllaços externs