[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Timothy Mack - Viquipèdia

Timothy Mack

De Viquipèdia

Medaller
Atletisme
Jocs Olímpics
Or Atenes 2004 salt amb perxa

Timothy Mack (Cleveland, Ohio, EUA, 15 de setembre de 1972), conegut com Tim, és un saltador de perxa nord-americà, medalla d'or als Jocs Olímpics d'Atenes 2004.

El mateix any va aconseguir el 2n lloc a la final de la IAAF World Athletics, amb el resultat de 6.01 m, entrant a formar part de l'exclusiu “club dels 6 metres” de saltadors del perxa que han aconseguit saltar els 6 metres.

El 2001 havia guanyat ja la medalla d'or als Jocs de Goodwill a Brisbane, Austràlia, on l’altura de sortida estava situada a 5.80 metres.

Va ser també campió dels campionats Indoor dels EUA el 2002 on l’altura de sortida estava situada a 5.70 metres.

Mack es va graduar a la Universitat de Tennessee. Abans de Tennessee, va passar dos anys a la Universitat de Malone. Va ser campió de la NAIA i va guanyar una beca per a estudiar a la Universitat de Tennessee.

A Tennessee, va ser campió de la SEC Indoor 2005 on l'altura de sortida estava situada a 5.50 metres. El mateix any va guanyar el títol de la NCAA Indoor, on l'altura de sortida estava situada a 5.60 metres.

Va acabar 7è als campionats a l'aire lliure de la NCAA on l'altura de sortida estava situada a 5.30 matres.

El seu entrenador és Jim Bemiller.

Actualment viu i entrena a l'Olympic Training Center de Chula Vista (Califòrnia).

Va patir una intervenciò quirúrgica a l'espatlla el 2006 però va fer una ràpida recuperació per a tornar a la perxa i saltar 5.85 metres en una competiciò local a Chula Vista.