[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Time-slicing - Viquipèdia

Time-slicing

De Viquipèdia

S'anomena time-slicing, o divisió del temps en eslots a una tecnologia que permet disminuir el consum de les bateries en els serveis móbils.

En qualsevol sistema móbil, el temps de durada de la bateria és un factor molt important, és per això que els usuaris d'avui en dia, prefereixen treballar amb aquests serveis sense tenir la necessitat ni la obligació d'estar carregant diariament les bateries, inclús arribant a trigar dies en fer la recarga.

Degut a aquesta necessitat, apareix una forma de disminuir el consum de les bateries en els serveis móbils, l'anomenat time-slicing o divisió del temps en eslots.

[edita] Funcionament

Time-Slicing significa que les dades que es representen en un sistema convencional, són repartides en sistemes móbils en ràfagues mitjançant intervals de temps. D'aquesta manera quan el receptor no està rebent la ràfaga de dades desitjada, el sistema queda inactiu i com a conseqüència s'està utilitzant menys capacitat de la bateria i aporta un guany de càrrega al sistema.

Tot i existir aquest període on el sistema està inactiu l'usuari no és conscient.


Time-Slicing pot arribar a permetre un percentatge major al 95% en la reducció del consum si fem la comparació amb sistemes convencionals que utilitzen una transmissió continua.

Encara que el Time-Slicing ens permeti estalviar en bateria, no es pot evitar el no consum d'aquesta ja que normalment descodificadors d'audio i video així com displays sí que en consumeixen.

És important saber que mentre que el receptor està inactiu durant diferents períodes de temps, el transmissor de radiodifució segueix actiu durant tot el temps, enviant tota una sèrie de ràfagues d'intervals de temps per cada sistema en ordre.

A més a més, els sistemes basats en intervals de temps i els que no es basen poden tenir lloc en la mateixa multiplexació.

Un dels sistemes de radiodifusió que utilitzen el time-slicing és el DVB-H.

[edita] Enllaços interns