[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Terina - Viquipèdia

Terina

De Viquipèdia

Terina (també Tereina) fou una ciutat al oest de la costa de la península del Brutium, al golf anomenat Terinaeus Sinos (avui Golf de Santa Eufèmia) a la riba d'un riu no identificat anomenat Ocinarus.

Fou de fundació grega i colònia de Crotona. La tradició la fa el lloc d'enterrament de la sirena Ligeia. La seva història és molt poc esmentada però se sap que va estar amb guerra amb Cleandridas de Thuris. Fou conquerida pels Brutis poc després del 356 aC (segons Diodor de Sicília fou la primera ciutat grega conquerida pels brutis). Alexandre d'Epir la va reconquerir el 327 aC, però no massa després fou conquerida altra cop pels brutis a la mort d'Alexandre. Durant la segona guerra púnica es va declarar a favor d'Aníbal i quan el cartaginès va haver d'abandonar el Brutium la va destruir. Encara que va subsistir com a ciutat ja no es va recuperar i fou una petita ciutat de províncies.

És probable que la ciutat estigués situada al lloc de la ciutat posterior de Santa Eufèmia que fou destruïda per un terratrèmol al 1638 i que va donar el seu nom al Golf que abans es deia Sinus Terinaeus. La moderna Santa Eufèmia fou construïda a uns 3km de l'antiga. La ciutat va emetre monedes de plata de certa bellesa amb una figura femenina anomenada la Victòria, probablement una representació de la sirena Ligeia.