[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Teres II - Viquipèdia

Teres II

De Viquipèdia

Teres II fou rei odrisi de Tràcia a Maronea i el Quersonès, en temps de Filip II de Macedònia, amb el qual va estar aliat en contra dels atenencs.

A la mort de Cotis I (vers 359 aC) el va succeir el seu fill Cersobleptes I que dominava sobre la costa de l'Euxí, però va esclatar una guerra civil probablement amb els seus germans Berisades (a la regió de l'Estrimó) i Amadocos II (a la regió de Maronea i al Quersonès), als que Cotis I havia cedit algunes parts del regne; els atenencs van aprofitar les lluites per fer-se amos d'una part del Quersonès que finalment els hi fou reconegut el 357 aC. El 351 aC Teres II va succeir a Amadocos II.

Teres va trencar l'aliança amb el Regne de Macedònia i es va unir a l'altre rei odrisi de Tràcia, Cersobleptes II contra Filip II, però juntament amb el seu aliat fou derrotat pel rei macedoni l'any 342. El rei macedoni va ocupar Maronea i sembla que el regne fou annexionat i va desaparéixer. L'altre regne (a l'Estrimó) va esdevenir vassall macedoni el 341 aC.

L'esmenta principalment Diodor de Sicília (16.71)