[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Teobromina - Viquipèdia

Teobromina

De Viquipèdia

Teobromina
Estructura quimica del fàrmac Teobromina
·
Viquipèdia:Avís mèdic
AVÍS MÈDIC
Viquipèdia:Avís mèdic
Nom sistemàtic (IUPAC)
3,7-dihidro-3,7-dimetil-1H-purina-2,6-diona
Origen  ?
Diana terapèutica  ?
Identificadors
número CAS 83-67-0
codi ATC C03BD01 R03DA07
PubChem 5429
Dades químiques
Fórmula C7H8N4O2
Pes mol. 180.166
Dades farmacocinètiques
Biodisponibilitat  ?
Metabolisme  ?
Vida mitja  ?
Excreció  ?
Consideracions terapèutiques
Cat. d'embaràs

?

Estatus legal

Substància no control·lada

Administració  ?

La teobromina és un alcaloide de la familia de la metilxantina, que inclou a més els compostos similars; teofil·lina i cafeïna. El nom prové del gènere de la planta que més el conté, la Theobroma cacao, el cacau.


[edita] Descripció

Principal alcaloide del cacau, present entre el 1,5 al 3% en les llavors de cacau en forma de base. També present al té i la nou de cola. S'extreu generalment de la pellofa del cacau que en conté entre el 0,7 i el 1,2%.

[edita] Solubilitat

1 gram es dissol en 2000 ml d'aigua, 150 ml d'aigua bullint, 2220 ml d'etanol al 95%. Soluble en hidròxids alcalins i àcids concentrats, moderadament soluble en amoníac. Gairebé insoluble en benzè, èter, cloroform i tetraclorur de carboni. Forma sals que es decomposen en aigua i derivats amb bases que són més estables com ara una barreja equimolecular amb acetat sòdic i una molècula d'aigua i una sal doble amb calci i salicilat sòdic.

[edita] Activitat terapeútica

Diürètic, broncodilatador, cardiotònic


Aquest article sobre Farmàcia i Farmacologia és un esborrany i possiblement li cal una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, pots ajudar a la Viquipèdia expandint-lo i millorant la qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.