[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Teletubbies - Viquipèdia

Teletubbies

De Viquipèdia

Teletubbies
Gènere Sèrie de televisió
Durada capítol 24 minuts
Creador(s) Anne Wood
Andrew Davenport
Desenvolupador(s) Ragdoll Productions
Veus de Tim Whitnall, Toyah Wilcox, Eric Sykes
País d'origen Regne Unit
Llengua original(s) Anglès
Doblada al català?
Canal original BBC
Primer episodi emès el 31 de març del 1997
Últim episodi emès el 5 de gener del 2001
Num. d'episodis 365
Pàgina web
Perfil d'IMDb

Els Teletubbies és una sèrie de la televisió BBC creada per a bebès i nenes preescolars, produïda des de l'any 1997 fins el 2001 per Ragdoll Productions. Va ser creada per Anne Wood CBE, la directora creativa de Ragdoll, i Andrew Davenport, que va escriure cada un dels 365 capítols que conformen la sèrie.

Els quatre Teletubbies són: la Po (vermella), la Laa-Laa (groga), el Dispy (verd) i el Tinky-Winky (morat).

Altres personatges coneguts són la Nunu (una aspiradora amb vida pròpia), el sol representat per la cara d'un nen i una veu en off que surt d'uns tubs des del terra.

[edita] Controvèrsia amb en Tinky-Winky

El juliol de 1997 Andy Medhurst va escriure una carta a The face criticant que el Teletubbie Tinky-Winky portés una bossa de dona. Tot i això no va ser fins el 1999 que la controvèrsia es va fer coneguda.

El febrer del 1999 el pastor evangelical Jerry Falwell va advertir als pares que el Tinky-Winky podia ser un simbol d'homosexualitat "és morat -el color de la homosexualitat- i l'antena del cap dibuixa un triangle -un altre símbol homosexual".

Un portaveu de Itsy Bitsy Entertainment Co. va dir: "El fet que porti una bossa màgica no el fa homosexual. És un espectacle per als nens. És extravagant pensar que estem difonent cap aspecte sexual".

El 2007 el defensor del poble polonès i de la infància, Ewa Sowińska, va mostrar la seva preocupació pel tema i en va encarregar una investigació[1].

[edita] Referències

  1. Article de BBC sobre la controvèrsia de la homosexualitat del Tinky-Winky.

[edita] Enllaços externs