[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Teatre Principal (Terrassa) - Viquipèdia

Teatre Principal (Terrassa)

De Viquipèdia

El Teatre Principal de Terrassa és una edificació teatral els orígens de la qual es remunten al 1866, per a l'esbarjo de la burgesia industrial de la ciutat. L'edifici actual, situat a la plaça de Maragall núm. 2, és obra de la reforma de 1911, d'Enric Catà i Francesc Guàrdia, gendre de Lluís Domènech i Montaner i col·laborador seu en la construcció del Palau de la Música Catalana.

És un edifici de caràcter monumental i eclèctic, amb decoració aplicada d'estil modernista. El cos central és coronat per una cúpula coberta de mosaics. A la façana principal, on hi havia escultures de Pau Gargallo, presenta vitralls policroms de temàtica vegetal. Darrerament havia fet funcions de cinema.

Actualment, n'és el propietari l'Ajuntament de Terrassa. Des del mes d'abril de 2007 s'hi fan unes obres de remodelació a càrrec dels arquitectes Xavier Fabré i Lluís Dilmé. L'edifici està inclòs al catàleg del patrimoni historicoartístic de la ciutat. Amb la remodelació, el teatre tindrà una superfície total de 4.530 m² (en diverses plantes) i 660 butaques entre platea i amfiteatre, a més d'un centenar de seients més a la Sala de la Cúpula.