[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Teatre Bartrina - Viquipèdia

Teatre Bartrina

De Viquipèdia

El Teatre Bartrina és el segon teatre de la ciutat de Reus. Estretament vinculat al Centre de Lectura, als jardins del qual, el 1905, per subscripció popular, es va construir el primer teatre del Centre de Lectura (doncs el Teatre Principal de la ciutat havia tancat). Dotze anys més tard, el filantrop Evarist Fàbregas i Pàmies va finançar la seva reforma i ampliació, i es va construir el anomenat Teatre Bartrina que substituí al anterior, i que fou inaugurat el 26 d'octubre de 1918.

Novament millorat, fou reinaugurat el 28 d'octubre de 1920. Tancat desprès de la guerra, el 1948 va reobrir com a cine, sense deixar-se de fer alguna obra teatral. El cine va tancar els anys setanta. El 1977 es va fer la darrera representació d'Els Joglars amb La Torna, una sàtira sobre la mort del alemany Heinz Ches però al·lusiva també a l'execució del anarquista Salvador Puig Antich, i que va provocar la fugida del director Albert Boadella a l'estranger.

Els anys setanta i vuitanta es va fer servir també de Cineclub. Un consorci entre l'ajuntament i el Centre de Lectura va permetre la seva rehabilitació i reobertura el 1997. Té ara 507 localitats d'aforament.