[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Tamar (Bíblia) - Viquipèdia

Tamar (Bíblia)

De Viquipèdia

Icona de copyedit

Nota: L'article necessita algunes millores en el contingut o l'estil:

Si hi ha dues persones que es diuen igual hi hauria d'haver dos articles, no un

A la Bíblia apareixen dos personatges femenins amb el nom de Tamar:

[edita] Tamar, nora de Judà

Segons el Gènesi, Tamar era la nora i fou mare d'alguns dels fills del patriarca Judà, fill de Jacob.

Tamar vivia a Adul·lam (Canaan) i es va casar amb un jove de la tribu dels israelites anomenat Er. Poc després, Tamar enviudà i es casà amb Onan, germà del seu espòs, però també morí prematurament. Llavors s'havia de casar amb el germà petit Xelà, però aquest encara no tenia l'edat suficient, i se n'anà a viure a casa del seu pare.

Passaven els anys i el pare dels seus esposos Judà es negava a acceptar el matrimoni de Tamar amb Xelà, ja que pensava que també moriria com els altres dos fills seus. Un dia, Tamar se n'assabentà que el seu sogre estava de viatge. Ella es va disfressar de prostituta i anà a trobar Judà. Van passar la nit junts i, abans que ell es despertés, la jove va agafar-li el cinturó a l'home.

Nou mesos després, Tamar va parir dos bessons:

Quan el seu promès Xelà i el seu pare Judà se n'assabentaren van anar a buscar Tamar per rebutjar-la formalment. Aleshores, Tamar els va dir que el pare dels bessons era l'amo d'un cinturó que tenia guardat. Va anar a buscar-lo i va treure la prenda de Judà. Llavors, avergonyit, va reconèixer els dos infants com a fills seus.

[edita] Tamar, filla del Rei David

Segons el Segon Llibre de Samuel, Tamar era una filla que havia tingut a Hebron el Rei David amb Maacà, la filla de Talmai, rei de Gueixur.

Després de la proclamació del seu pare com a rei d'Israel va anar amb tota la família a viure al palau reial la nova capital del regne, Jerusalem.

Un dia el Rei David va demanar-li que anés a cuidar el seu germanastre Amnon que estava malalt. Quan ella va arribar, el jove la va violentar i va jeure amb ella. Després, ella va marxar i li ho va explicar al seu germà Absalom.

Dos anys després, el seu pare va enviar alguns dels seus fills a una expedició. Allà Absalom es va venjar per la seva germana i va assassinar Amnon.