[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Taloner - Viquipèdia

Taloner

De Viquipèdia

Icona de copyedit
Nota: L'article sembla una traducció automàtica de baixa qualitat:
(Cal retirar la plantilla un cop millorat l'article)
melé en posició.
melé en posició.

Al rugbi a 15, el taloner(1) (en anglès: hooker) és una de les posicions específiques a l'interior de la melé. És un jugador de primera línia col·locat entre els dos pilars en barreja tancada, i encarregat de talonejar la pilota en el moment d'aquesta fase de joc després de la introducció de la pilota pel mig de barreja. El taloner és igualment el que retorna la pilota en joc en el moment de les tecles fins i tot si s'han vist a vegades altres jugadors encarregar-se d'aquesta tasca quan el taloner no disposava d'un bon llançament.

Corren certament menys ràpid que els altres jugadors de l'equip però el seu paper no és per això menys important : les barreges són ben més tècniques que no hi apareix, no és només un vulgar conflicte per saber quin paquet empeny el més fort.

Els jugadors que juguen a aquest lloc són generalment més forts que la defensa, menys que els pilars. són més petits que les segones línies.

Han de ser bastant atlètics per al conflicte de la barreja tancada.

Cada vegada més, intervenen per percudir la defensa arran de la reagrupació i fer retrocedir els adversaris, mobilitzar la tercera línia al voltant de la reagrupació, per tal de posar menys jugadors adversos disponibles en alta mar...

Alguns valors segurs fins i tot fins i tot estrelles al lloc de taloner : Sean Fitzpatrick(NZ), Keith Wood(IRL),John Smit(AFS),Raphaël Ibanez (FRA).