[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Tablet PC - Viquipèdia

Tablet PC

De Viquipèdia

Toshiba Portege 3500 Tablet PC
Toshiba Portege 3500 Tablet PC

Un Tablet PC és una computadora a mig camí entre una computadora portàtil i un PDA, en el qual es pot escriure a través d'una pantalla tàctil. Un usuari pot utilitzar un estil (o stylus) per a treballar amb l'ordinador sense necessitat de teclat o mouse. Aquest aparell va ser propugnat per Microsoft i altres fabricants.

Aquesta modalitat de computadora portàtil ha suposat un avanç significatiu en l'aplicació dels estudis en lingüística computacional.

Existeixen models que només aporten la pantalla tàctil a manera de pissarra, sent així molt lleugers. També hi ha ordinadors portàtils amb teclat i mouse, anomenats convertibles, que permeten rotar la pantalla i col·locar-la com si d'una pissarra es tractés, per al seu ús com Tablet PC.

El sistema operatiu que utilitzen aquests dispositius és una evolució de el Windows XP Professional optimitzat per a treballar amb processadors mòbils, que consumeixen menys energia. El programari especial que ens proporciona el sistema operatiu ens permet realitzar escriptura manual, prendre notes a mà alçada i dibuixar sobre la pantalla. Així, és útil per a fer treballs de camp.

L'empresa espanyola Tuxum ha creat el primer ordinador pissarra que funciona amb GNU/Linux, concretament amb una metadistribució de Debian, adaptada per a afegir-li reconeixement d'escriptura.


A pesar de l'avantatge del Tablet sense teclat, la tendència en 2007 és cap als convertibles, mes pesats.