[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Ténès - Viquipèdia

Ténès

De Viquipèdia

Ténès és una ciutat turística de la província de Chlef, a la costa algeriana, situada aproximadament a 200 km a l'oest de la capital Alger. Té una població de 35.000 persones (2000).

[edita] Història

Ténès és una ciutat antiga que ja existia al segle VIII aC, i en aquella època s'anomenava Cartenae o Carthenes. Fou primer una ciutat fenícia i més tard dominada pels romans que l'alliberaren del despotisme i el terror dels vàndals. Per això, les tribus d'aquesta ciutat decidiren premiar als romans posant el nom del líder de l'exèrcit romà, "Ténès", a la seva ciutat alliberada.

Més tard, la ciutat fou conquerida pels àrabs que predicaven l'Islam al nord d'Àfrica. Sota el govern àrab, Ténès fou una monarquia d'independent, sent el soldà Hassen Abid l'últim que va governar la monarquia de Ténès. Els otomans van atacar-la i derrotaren el seu exèrcit annexionant-lo al seu vast imperi el 1512. Des de llavors, Ténès va anar perdent la seva fama i importància i es convertia en una ciutat aïllada. Ténès Al-Atika (Vella-Ténès) fou construïda pels moros que s'havien escapat de la persecució espanyola el 1400 després de l'esfondrament dels estats àrabs a Espanya. El 1843, Ténès va ser ocupada pel francesos que la declaraven municipi i reconstruïen el Carthenes antic a uns 2 km al nord de Ténès-al-Atika.

Coordenades: 36° 31′ N, 01° 19′ E