[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Swellendam - Viquipèdia

Swellendam

De Viquipèdia

Swellendam Republiek
Bandera de Swellendam
Localització de Swellendam a l'actual Sudàfrica
Capital Swellendam
Creació juny 1795 Independència
Dissolució novembre 1795 Annexió a la Colònia del Cap
Llengua oficial Neerlandès (afrikaans més comú)

Swellendam fou una república bòer, situada a l'actual província de Cap Occidental (Sud-àfrica) que fou proclamada de juny a novembre de 1795, fins que fou incorporat a la Colònia del Cap pels britànics.

La colònia fou creada el 1745 i tenia una extensió de 6.117 km² i Petrus Delport va proclamar la independència després de l'atac xosa a Mossel Bay. Aleshores vivien a la colònia 20.000 neerlandesos i 15.000 mestissos. Aleshores els generals britànics George Keith Elphistone (1746-1823) i Alured Clarke (1745-1832), així com l’almirall James Henry Craig (1748-1812), ocuparen Ciutat del Cap i liquidaren les repúbliques de Swellendam i Graaf Reynet el novembre de 1795, alhora que hi instal·laren la Societat Missionera de Londres, per tal d’aconvertir als neerlandesos.

 
Repúbliques Bòers

Graaff-Reinet   Swellendam   Winburg   Potchefstroom (Mooirivier)   República del Natal   República de Winburg-Potchefstroom   Estat Lliure d'Orange   República de Transvaal   República Lydenburg   República d'Utrecht   Stellaland   Goshen   Estats Units de Stellaland   Niewe Republiek (Vrijheid)   Klein Vrystaat   Upingtonia   Kliprivier