[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Steve Ditko - Viquipèdia

Steve Ditko

De Viquipèdia

Icona de copyedit
Nota: L'article necessita algunes millores en el seu format:
(Cal retirar la plantilla un cop millorat l'article)
Pot necessitar retocs en; negretes, enllaços, capçaleres, imatges, categories, interwikis, ...
Icona de copyedit
Nota: L'article sembla una traducció automàtica de baixa qualitat:
(Cal retirar la plantilla un cop millorat l'article)


Steve Ditko (2 de novembre de 1927, Johnstown (Pensilvania) és un reconegut dibuixant de còmics i guionista, conegut també com co-creador de Spiderman. Ditko va estudiar a l'escola de Caricaturistes i Il·lustradors de Nova York sota Jerry Robinson i va començar professionalment el 1953. Els seus primers treballs van ser a Charlton Comics, produint històries de ciència ficció, horror i misteri. Ditko llavors va començar a treballar en el que acabaria sent l'empresa Marvel Comics. Va col·laborar amb la creació de personatges com Spiderman i Doctor Estrany per a la Marvel. El seu idiosincràsic estil de dibuix accentuant la manera i l'ansietat va trobar el favor dels lectors.

El personatge de Spiderman amb la seva ansietat, angoixa i la seva agitada vida social va enllaçar bé l'estil personal de Ditko i els interessos que Marvel va acabar agraint, prenent aquest reputació com co-guionista en l'última etapa de la seva carrera. Després d'una carrera de quatre anys amb aquest títol, Ditko deixa la companyia.

Va tornar A Charlton, on va crear alguns títols com Capità Àtom, Escarabat Blau, Mr.A i The Question. En les pàgines de Mr.A i de The Question Ditko va començar a infondre la seva pròpia filosofia, que va tenir la seva arrel en l'objetivisme d'Ayn Rand.

El 1968, Ditko va treballar per DC Comics on va crear personatges com The Creeper, El Falcó i la coloma. Ditko va usar aquests personatges, del gènere dels superherois, per a exposar i explorar diversos assumptes étics. No obstant això degut al fet que diversos lectors trobaven els sermons en diversos aquestes històries intragables, o potser perquè no estaven d'acord amb la filosofia de l'artista, el treball de Ditko no va tenir la mateixa popularitat que anteriorment. Els seus treballs van perdre regularitat en DC en els anys 70, creant una història de curta durada Shade, the Changing Man, que va ser reviscuda diversos anys després sense la intervenció de Ditko. El nom del personatge "Mr. A" té el seu origen en el principi filosòfic aristotélico d'identitat ("A és igual a A"). Aquest principi és també bàsic en el Objetivismo (El sistema filosòfic creat per Ayn Rand), ja que el Objetivismo és un desenvolupament de les premisses filosòfiques creades per Aristòtil. "Mr. A" és un personatge vestit totalment de blanc i d'una total integritat moral (la mateixa que demanda el Objetivismo). Ditko actualment resideix a Nova York. Encara que és un artista prolífic, és molt gelós de la seva intimitat. Prefereix que el seu treball parli per ell, pel que sol rebutjar entrevistes, monogràfics i aparicions públiques.


TAMBE HA CREAT O COCREAT A DIFERENTS PERSONATGES COM:

   * Creeper (creat)
   * Halcón y Paloma (creat)
   * Shade, The Changing Man (creat)
   * Spiderman (cocreat)
   * Dr Extraño (cocreat)
   * Static (creat)
   * Mocker (creat)
   * Missing Man (creat)
   * The Question (creat)
   * Escarabajo Azul (creat)
   * Mr. A. (creat)
   * Capitan Átomo (cocreat)
   * Killjoy (creat)
   * Speedball (creat)