[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Statu quo - Viquipèdia

Statu quo

De Viquipèdia

Statu quo és una terme llatí, que podem traduir com "En l'estat de les coses", que fa referència a l'estat global d'un assumpte en un moment donat. Normalment es tracta d'assumptes amb dues parts interessades més o menys contraposades, en el qual un conjunt de factors donen lloc a un cert equilibri (statu quo) més o menys durador en el temps, sense que aquest equilibri hagi de ser igualitari, (per exemple, en una situació de dominació existeix un statu quo a favor del dominador).

Relacionada amb ella, la frase manteniment del statu quo fa referència a la continuació de la situació d'equilibri, encara que els factors individuals poden canviar, però de forma complementària, fent que es mantingui l'estat d'equilibri global. El concepte prové del terme diplomàtic in Statu quo ante bellum, que significa "com era abans de la guerra" en el sentit de recuperar la situació de poder i lideratge que havia abans d'una guerra.

En l'àmbit de la política i la diplomàcia, el terme statu quo s'utilitza freqüentment amb l'objectiu de mantenir l'ambigüitat sobre la situació a la qual es refereix, de manera que s'evita explicitar els factors d'enfrontament que existeixen, encara que els interlocutors saben de quins es tracta. En altres ocasions simplement es busca simplificar la conversa, com resum dels diferents elements que intervenen.

[edita] Vegeu