[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Star Trek (sèrie original) - Viquipèdia

Star Trek (sèrie original)

De Viquipèdia

Star Trek: La sèrie original és una sèrie de televisió basada en l'univers de Star Trek de Gene Roddenberry. Fou emesa per primera vegada a Estats Units des del 8 de setembre de 1966 fins al 3 de juny de 1969. Consta de 3 temporades i un total de 79 capítols. Les tres temporades han estat doblades al català i emeses per Televisió de Catalunya. Tot i que el nom original fou Star Trek, va canviar-se el nom per distingir-la de la resta.

La sèrie es en el segle XXIII i es presenta els viatges d'exploració de la nau Enterprise, sota el comandament del capità James T. Kirk (interpretat per William Shatner). La sèrie va incorporar escriptors de ciència ficció com Harlan Ellison o Theodore Sturgeon a part de guionistes habituals de televisió

Taula de continguts

[edita] Personatges principals

Personatge Actor/actriu Planeta Rang
James T. Kirk William Shatner Terra Capità
Spock Leonard Nimoy ½ Vulcà ½ Terra Comandant. Oficial científic
Leonard McCoy DeForest Kelley Terra Tinent comandant. Cap mèdic
Montgomery Scott 'Scotty' James Doohan Terra Tinent comandant. Cap d'enginyeria
Nyota Uhura Nichelle Nichols Terra Tinent. Oficial de comunicacions
Hikaru Sulu George Takei Terra Tinent
Pavel Chekov Walter Koenig Terra Alferes

[edita] Personatges del capítol 0 (inèdit)

[edita] Star Trek: New Voyages

Vegeu l'article principal sobre Star Trek: New Voyages

Star Trek: New Voyages (coneguda també com a New Voyages) és una sèrie de ciència ficció creada per aficcionats a la sèrie original de Star Trek i el seu univers. Distribuïda exclusivament a través d'internet, la sèrie va ser concebuda per Jack Marshall i James Cawley a l'abril del 2003 com la continuació de la primera Star Trek: La Sèrie Original (1966-1969), ja que la missió inicial de 5 anys va quedar incompleta en 3 d'aquests. El primer capítol d'aquest fanfilm va ser estrenat al gener de 2004, amb una freqüència de llançament aproximada d'un per any, encara que els productors han expressat el seu desig d'accelerar aquest ritme.

[edita] Enllaços externs

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a:
Star Trek (sèrie original)