[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Son Espanyolet - Viquipèdia

Son Espanyolet

De Viquipèdia

Coordenades: 39° 34′ 28.2″ N 2° 37′ 49.6″ E Son Espanyolet és un barri residencial de Ciutat de Mallorca d'uns 7.000 habitants i que està a l'oest de la ciutat.

De la seva història, cal destacar que hi passava una línia de tramvies de la ciutat. Aquest servei perdurà fins l'any 1958, any en què fou substituït per l'actual línia d'autobusos.

El barri de Son Espanyolet, essent majoritàriament residencial i de petits comerços, ha estat un dels barris que han crescut amb el creixement de la ciutat. Es pot dir que amb tan sols 40 anys el que abans eren camps, cabres i pastors, s'ha convertit avui en dia en un barri destacable de Palma.

  • Destaca per la seva alta densitat en centres educatius: Sant Caietà, Sagrat Cor, Mata de Jonc, el CP Son Espanyolet...
  • A més, s'hi poden trobar una gran quantitat d'escoletes infantils o guarderies com ara la Pinoxo,
  • Té un centre per a persones majors i una associació de veïnats, que té per seu la Parròquia de l'Assumpció.
  • El barri disposa d'una bona connexió d'autobusos, en concret la línia 7, que permet una bona comunicació amb el centre de la ciutat. A més a més de les 3, 4, 8 i 6, encara que no tant cèntriques.

Taula de continguts

[edita] El Poble Espanyol

Un dels monuments o edificis més importants d'aquest barri és "El poble Espanyol", majoritàriament turístic i lloc de celebracions tant públiques com privades, és normalment ple d'estrangers. Dins el recinte s'hi poden trobar reproduccions de monuments d'arreu de la península i petits comerços turístics.

[edita] Les escoles

[edita] Bibliografia

  • Torrens, J. 1988. Bosquejo histórico de Son Espanyolet, Son Cotoneret y su Parroquia. Palma: Sa Nostra.

[edita] Enllaços externs