[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Som així - Viquipèdia

Som així

De Viquipèdia

Som Així (titulada originalment As if) és una sèrie de televisió britànica que va ser emesa originalment al Channel 4, a Catalunya es va emetre al canal K3. Al Regne Unit la sèrie va emetre les seves quatre temporades començant al gener de 2001 i finalitzant al juliol de 2004. La sèrie consta de 76 episodis de 30 minuts de durada. El títol en anglès de la sèrie prové l'argot de Valley Girl. "As - if!" significa dubte.

Taula de continguts

[edita] Descripció

La sèrie se centra en sis joves adults que viuen a Londres, mostrant cada episodi la història des del punt de vista d'un dels personatges. Poc després que Així som acabés, Hollyoaks va començar a usar la mateixa tècnica. La sèrie va tenir gran seguiment per part dels fans, així com va rebre bones crítiques. Es va considerar molt destrossadora, considerant-se una versió més sofisticada de la també sèrie juvenil Hollyoaks. Part de la identitat de la sèrie resideix en l'estil de la càmera. El quart episodi de la quarta temporada va guanyar un premi de la Royal Television Society a la millor cinta dramàtica. La sintonia de la sèrie és el temi "Would you..." de la banda Touch 'n' Go.

[edita] Equip

  • Direcció: John Duthie, Ed Fraiman, Brian Grant, David Kerr i Barnaby Southcombe (2003).
  • Guió: Amanda Coe i Tom Higgins.
  • Produïda per: Sarah Baynes (2002), Jonathan Collier, Brian Eastman, Brian Grant, Dean Hargrove, Julian Murphy i Andi Peters.

[edita] Personatges principals

  • Jamie Collier (Paul Chequer)

El graciós del grup, però un noi amb tendència a ficar-se en embolics. És una mica innocent i pot ser una mica ximple, però el seu cor sempre està encertat. És optimista i es conformava amb ser el graciós. És un gran fan de Michael Caine, especialment de la The Italian Job original.

  • Suzanne "Sooz" Llig (Emily Corrie)

Una jove sarcàstica que tendeix a ser tossuda i solitària. És una rebel, que no està d'acord amb els costums preestablerts de la societat, preferint viure per la seva pròpies normes.

Ha de bregar amb diverses malalties mentals. Prefereix l'estil gòtic, mosher o grunge per a vestir, a més té diversos tatuatges i *piercings, és fàcilment recognoscible pels seus rastas multicolor (que van quedar en vermell clar en l'última temporada). És una artista amb talent. A pesar del seu exterior fort, en l'interior és una persona molt insegura.

Les rastas de Sooz van inspirar l'èxit de McFly Five colours in her hair en 2004.

  • Nicki Sutton (Jemima Rooper)

Una noia considerada inicialment com la "lligona" perquè es ficava al llit i robava els nuvis de les altres. L'últim episodi de la sèrie, relatat des de la seva perspectiva, compte com ella es veu obligada a triar entre quedar-se amb Rob o donar la volta al món.

  • Alexander "Alex" Staton (Orlando Wells)

Un personatge homosexual, que no encaixa en cap estereotip gai. És bastant convencional, fan de La guerra de les galàxies i El club dels poetes morts, a més li agrada el Futbol.

  • Sasha Williams (Caroline Chikezie)

És la "repel·lent" del grup. És molt "fatxenda" i li encanta la moda. No suporta de bon grat les bromes, de vegades la hi considera una mica "curta".

  • Robert "Rob" Conway (Ben Waters)

Rob sempre es preocupa i solidaritza amb els problemes dels altres.Era copejat pel seu pare

[edita] Versió nord-americana

Es va realitzar una versió de Som Així als Estats Units en 2002, emesa per UPN.

Emily Corrie va ser l'únic membre del repartiment que va repetir el seu paper en la versió nord-americana.

La resta del repartiment fou:

  • Alex - Robin Dunne
  • Rob - Chris Engen
  • Jamie - Derek Hughes
  • Sasha - Tracie Thoms
  • Nicki - Adrienne Wilkinson

La versió nord-americana no va tenir ni de prop l'èxit de la versió britànica. Tan sols es van rodar set episodis, sent emesos tan sol dos.