[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Solerisme - Viquipèdia

Solerisme

De Viquipèdia

El solerisme va ser una facció interna del PP balear apareguda entre 1995 i 1996 que seguia la línia del president del govern Cristòfol Soler.

Soler accedí a la presidència del Govern Balear el juliol de 1995, després que Gabriel Cañellas fos forçat a dimitir pel cas Túnel de Sóller. En un primer moment seguí les tesis del canyellisme tot i que amb el temps es mostrà més sensible que els seus antecessors en qüestions lingüístiques i mediambientals així com dialogant amb l'oposició i la societat civil.

Aquest gir l'enfrontà amb bona part del seu partit com també amb Cañellas. Al maig de 1996 l'expresident, mitjançant l'aliança amb el sector vergerista, retiraren la confiança del grup parlamentari a Soler hagué de dimitir. Llavors el PP impulsà la candidatura de Jaume Matas a la presidència del govern, però tot això Matas va ser elegit en segona votació per l'oposició de dos diputats soleristes del Parlament Balear.

[edita] Soleristes



Aquest article sobre les Illes Balears és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.