[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Sol-i-vista - Viquipèdia

Sol-i-vista

De Viquipèdia

El nucli de Sol-i-vista o Solivista, originat en les Parcel·les Sol i Vista (inicialment Parcelas Sol y Vista), és un barri perifèric de Reus de 551 habitants (2005).

Està situat a l'esquerra de la Carretera de Alcolea (carretera nacional a Falset, que rep aquest nom a Reus, en el tram de Reus a les Borges del Camp i Riudecols). Es va iniciar als anys seixanta per recollir l'emigració andalusa amb edificacions auto construïdes. Les primeres cases foren senzilles i construïdes seguint el model andalús, encalades de blanc. Una de las famílies impulsores fou la dels Espigares. Més tard es va anar millorant, i al quedar ja molt proper a la ciutat es van començar a construir xalets d'un cert luxe. Quasi be davant, a l'altre costat de Carretera, es va desenvolupar el grup Pelai (Pelayo). A un centenar de metres es troba el Polígon Industrial de Reus.

El grup Solivista ha millorat molt des el 1990 sobretot desprès de la construcció del estadi de futbol i de rugbi del Reus Deportiu i de la construcció de vivendes unifamiliars coneguda como urbanització Escola Artiga. Avui en dia ja no resten terrenys per edificar entre la ciutat i el grup.