[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Sindriera - Viquipèdia

Sindriera

De Viquipèdia

Viquipèdia:Com entendre les taules taxonòmiques
Com entendre les taules taxonòmiques
Sindriera
Citrullus lanatus
Citrullus lanatus
Classificació científica
Regne: Plantae
Divisió: Magnoliophyta
Classe: Magnoliopsida
Ordre: Cucurbitales
Família: Cucurbitaceae
Gènere: Citrullus
Espècie: C. lanatus
Nom binomial
Citrullus lanatus
(Thunb.) Matsum. & Nakai

La sindriera o meló d'Alger, Citrullus lanatus i antigament Cucumis citrullus és la planta conreada pel seu fruit , la síndria

[edita] Descripció botànica

Planta de la família Cucurbitaceae i del gènere Citrullus espècie lanatus varietat jace (anteriorment estava classificada dins del gènere Cucumis que és el gènere del cogombre.

Origen probable en l’Àfrica tropical.

Planta herbàcia anual, de tiges prostrades, llargues i asprament peloses, de fulles lobulades, de flors masculines i femenines separades en la mateixa planta, grogues. Fruit en pepònide molt gros amb les llavors de pell negra, disperses per l’interior.

[edita] Conreu

És la cucurbitàcea més exigent en calor i en aigua . Les seves llavors no germinen fins els 16 graus. Sovint es sembren pregerminades o en planter que ha de mantenir l’integritat de les arrels. Necessita un adobat orgànic molt intens. Normalment es conrea en regadiu. És sensible a diversos fongs del sòl i a determinats tipus de virus. En els darrers anys es planten empeltades en altres espècies de cucurbitàcies per tal de resistir els problemes fitopatològics.

Les varietats més conreades són la Sugar Beauty i la Klondike i altres varietats més tradicionals com la Catalana . Des de fa pocs anys es conreen molt les que no tenen llavors, en realitat aquestes queden avortades,en estat molt rudimentari.

Podeu veure l'entrada corresponent d'aquest ésser viu dins el projecte Wikispecies