[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Simple DirectMedia Layer - Viquipèdia

Simple DirectMedia Layer

De Viquipèdia

  Simple DirectMedia Layer (libSDL)
Desenvolupador Sam Lantinga
Última versió 1.2.11 (26 de juny, 2006)
Sistema operatiu Multiplataforma
Tipus Llibreria de desenvolupament
Llicència LGPL
Pàgina web libsdl.org

LibSDL és un conjunt de llibreries desenvolupades amb el llenguatge C que proporcionen funcions bàsiques per a realitzar operacions de dibuixat 2D, gestió d'efectes de so i música,i càrrega i gestió d'imatges. SDL és una abreviatura en anglès de Simple DirectMedia Layer. Malgrat estar programat en C, té wrappers a altres llenguatges de programació com C++, Ada, C#, Basic, Lua, Java, Python, etc. També proporciona eines per al desenvolupament de videojocs i aplicacions multimèdia. Una de les seves grans virtuts és que es tracta d'una llibreria multiplataforma, suportant oficialment els sistemes Windows, Linux, MacOS i QNX, a més d'altres arquitectures/sistemes com Dreamcast, GP32, GP2X... D'aquí li vénen les sigles Simple Directmedia Layer que al·ludeix a capa d'abstracció multimèdia. Desenvolupades inicialment per Sam Lantinga, desenvolupador de videojocs per a la plataforma Linux.

[edita] Components adicionals

S'han desenvolupat una sèrie de llibreries addicionals que complementen les funcionalitats i capacitats de la llibreria base.

  • SDL_Mixer: Estén les capacitats de SDL per a la gestió i ús de so i música en aplicacions i jocs. Suporta formats de so com Wave, MP3 i OGG, i formats de música com MOD, S3M, IT, i XM.
  • SDL_Image: Estén notablement les capacitats per a treballar amb diferents formats d'imatge. Els formats suportats són els següents: BMP, JPEG, TIFF, PNG, PNM, PCX, XPM, LBM, GIF, i TGA,
  • SDL_Net: Proporciona funcions i tipus de dada multiplataforma per a programar aplicacions que treballin amb xarxes.
  • SDL_RTF: Possibilita a aplicacions SDL obrir arxius de text usant el format Rich Text Format RTF.
  • SDL_TTF: Permet usar fonts TrueType en aplicacions SDL.