[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Sile - Viquipèdia

Sile

De Viquipèdia

Sile fou una ciutat cananea del sud de Palestina, al Sinaí, que fou destruïda pels habiru al segle XIV aC; com a reis apareixen Turbazu i Yaptihadda; deprés probablement va esdevenir una fortalesa de l'est d'Egipte que defensava el límit oriental a la regió del Sinaí. El seu nom egipci era Tjaru (o Zaru) i Sile fou el seu nom grec. Fou capital del nomós XIV del Baix Egipte (Khenty-abt, El mes oriental).

Seti I abans de ser proclamat faraó el 1291 aC va ser comandant militar de Tjaru o Sile. Els assiris van guanyar a Sile la batalla que el 671 aC els va entregar el país. Els romans consideraven molts bons els vins que es feien a la regió del llac de Menzalah i en especial al districte de Sile.

Restes antigues s'han trobat a Tell Abu Safa (o Tell Abu Safya) i a Tell Habwa, a uns 15 km al nord-est de Al-Kantarah o Al-Qantara (Al-Qantara el-Sharqiya i Al-Qantara el-Gharbiya, al est de Qantir –l'antiga Pi-Ramsès- i de Tanis i al sud-est de Pelusium), entre elles una fortalesa faraònica del temps de Seti I, que cobreix un ample espai amb gran nombre de torres, juntament amb magatzems, cases i centenars de peces antigues i segells de Tuthmosis III, Ramsès II i altres.