[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Sidney Altman - Viquipèdia

Sidney Altman

De Viquipèdia

Premi Nobel
Premi Nobel de Química
(1989)

Sidney Altman ( Mont-real, Canadà 1939 ) és un físic i professor universitari nord-americà, d'origen canadenc, guardonat amb el Premi Nobel de Química l'any 1989.

[edita] Biografia

Va néixer el 7 de maig de 1939 a la ciutat de Mont-real. Va estudiar física a l'Institut Tecnològic de Massachusetts, on es graduà el 1960, i posteriorment realitzà el doctorat en biofísica a la Universitat de Colorada l'any 1967. Actualment és professor de biologia a la Universitat de Yale.

[edita] Recerca científica

Durant la seva recerca a la Universitat de Yale descobrí les propietats catalítiques de l'àcid ribonucleic. Durant molt de temps es creia que l'activitat enzimàtica era una propietat exclusiva de proteïnes fins que Altman, en col·laboració amb Thomas Cech, va demostrar que els àcids ribonucleics o ARN eren, alhora, suport químic de l'herència i molècules capaces d'intervenir directament en les reaccions bioquímiques.

L'any 1989 fou guardonat, juntament amb Thomas Cech, amb el Premi Nobel de Química pels descobriments dels processos químics de propietats catalitzadores de l'àcid Ribonucleic.

[edita] Enllaços externs