[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Sibirti - Viquipèdia

Sibirti

De Viquipèdia

Sibirti (Sibyrtius, Σιβύρτιος) fou un militar macedoni al servei del rei Alexandre el Gran.

El rei, al seu retorn de l'Índia, el va nomenar governador de la satrapia de Carmània (326 aC) govern que després va bescanviar per el d'Aracòsia i Gedròsia on va substituir a Toes (Thoas) que havia mort.

El 323 aC, mort Alexandre, va conservar el govern de les seves províncies, en les que també fou confirmat a la partició de Triparadisos el 321 aC. En les lluites que van seguir, va donar suport a Peucestes contra Pitó i Seleuc, i després va acompanyar a Peucestes per unir-se amb Èumenes de Càrdia a la Susiana (317 aC) però sempre amb la seva lleialtat per Peucestes abans que per Èumenes. Va donar suport a Peucestes en el complot contra Èumenes, i quan aquest se'n va assabentar es va molestar molt i el va voler portar a judici, però Sibirti es va escapar.

Llavors es va aliar amb Antígon el Borni que poc després li va confirmar les seves satrapies i li va donar el comandament d'un selecte cos de tropes, els anomenats argiraspides, teòricament per defensar les províncies orientals dels bàrbars però en realitat perquè Antígon es volia desfer dels argiraspides que eren massa turbulents i desafectes.

Ja no torna a ser esmentat.