[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Servília Cepionis - Viquipèdia

Servília Cepionis

De Viquipèdia

Servília Cepionis (Seruilia Caepionis, segle I aC) va ser una matrona romana de finals de l'època republicana, coneguda principalment per haver estat amant de Juli Cèsar i mare de Brutus. Els seus pares van ser Lívia Drusa, germana de Livi Drus, i Cepió el Jove. Després de l'escandalós divorci dels seus pares, es va criar a casa del seu oncle matern. Cató d'Útica era el seu germanastre.

Servília es va casar dues vegades: el seu primer marit va ser Marc Juni Brutus (mort el 77 aC), amb el qual va tenir el fill de nom igualment Marc Juni Brutus. Després es va casar amb Dècim Juni Silà, amb el qual va ser mare de tres filles. Cap al 63 aC va esdevenir amant de Cèsar, amb el qual va mantenir una relació que es va allargar durant anys. Encara després de la guerra civil contra Pompeu, Cèsar la va afavorir permetent-li adquirir a preu reduït algunes propietats confiscades.

Segons Ciceró, després de l'assassinat de Cèsar a mans - entre d'altres - de Brutus, Servília va hostatjar alguns dels assassins a casa seva, i va proporcionar-los alguns consells. Després de la mort de Brutus, les cendres del qual li van ser enviades, va viure sota la protecció de Pomponi Àtic.