[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Seamus Finnigan - Viquipèdia

Seamus Finnigan

De Viquipèdia

Seamus Finnigan (1980- ) és un personatge de la saga Harry Potter, de l'escriptora britànica J.K. Rowling.

Va ser un dels primers alumnes que va conèixer Harry Potter en el banquet de començament de curs en el seu primer any a Hogwarts. D'ascendència irlandesa, té el pèl de color sorra i és un gran aficionat al Quidditch. Va Ser seleccionat per a la Casa de Gryffindor, i des del primer curs comparteix dormitori amb Harry Potter, Ron Weasley, Neville Longbottom i el seu millor amic Dean Thomas.

És de sang mestissa, ja que el seu pare és muggle. La seva mare no li va dir al seu marit que era bruixota fins a després de les noces.

La seva gran por va quedar demostrada a l'enfrontar-se a un impostorus (criatura màgica que adopta la forma del que més tem la persona que té davant) al tercer llibre: Harry Potter i el pres d'Azkaban. Aquest es va transformar en una banshee a la qual va vèncer amb l'encís: Ridiculus! fent que es quedés sense veu.

Abans de començar el seu quart any a Hogwarts, va anar a la final de la Cuadringentèsima vintena segona edició de la Copa del Món de quidditch amb la seva mare i Dean Thomas a animar a Irlanda. Aquest mateix any, va acompanyar a Lavender Brown al Ball de Nadal que es va celebrar a Hogwarts amb motiu del Torneig dels tres bruixots.

El cinquè any (Harry Potter i l'Orde del Fènix) va tenir una gran baralla amb Harry, ja que la Senyora Finnigan no volia que el seu fill tornés a Hogwarts per les remors que havien sortit a "El Profeta" sobre Harry i Dumbledore. Poc després van solucionar les seves diferències, i va entrar a formar part de l'Exèrcit d'en Dumbledore.

Va escollir Transfiguració en les seves. AL final del seu sisè any (Harry Potter i el misteri del príncep) va discutir amb la seva mare, que volia treure'l de Hogwarts. Finalment aconsegueix quedar-se fins després del funeral de Dumbledore.

Seamus apareix en els sis llibres de la saga publicats fins ara.

[edita] El personatge a les pel·lícules

L'actor Devon Murray interpreta a Seamus Finnigan a les quatre primeres adaptacions al cinema de la saga. Està previst que també participi en l'adaptació de Harry Potter i l'Orde del Fénix.