[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Dean Thomas - Viquipèdia

Dean Thomas

De Viquipèdia

Dean Thomas és un personatge de ficció de la sèrie de llibres de Harry Potter, creats per la britànica Joanne Kathleen Rowling.

Un noi negre i alt, i company d'en Harry, Ron Weasley, Seamus Finnigan i Neville Longbottom de la casa Gryffindor de l'escola Hogwarts de Màgia.

És molt bo dibuixant; en diverses ocasions ha fet cartells per a animar a en Harry i en el tercer llibre de la sèrie, Harry Potter i el presoner d'Azkaban, es va oferir a falsificar la signatura de l'oncle d'aquest, Vernon Dursley. Dean també és seguidor de l'equip de futbol anglès West Ham.

Segons la pàgina oficial de J. K. Rowling (Secció de Material Addicional > Fragments), Dean és londinenc. Sempre va pensar que el seu origen era Muggle ja que ha estat criat per la seva mare i el seu padrastre, ja que el seu veritable pare va desaparèixer de la seva casa quan Dean era encara molt jove. Té una feliç vida familiar i té diversos germanastres. A més, en els primers escrits de Rowling, Dean es deia Gary.

Quan va arribar la carta de Hogwarts, la seva mare es va preguntar si el pare de Dean hauria estat mag. La veritat és que va ocultar els seus poders màgics a la seva esposa allunyant-se de la seva família per a protegir-los.

Al final de Harry Potter i l'ordre del Fénix, el cinquè volum de la saga, Dean comença a sortir amb Ginny Weasley; no obstant això, acaben poc abans del final de Harry Potter i el misteri del príncep. Segons l'Hermione Granger, feia temps que tenien problemes, però la separació definitiva va anar aparentment provocada per un malentès instigat pel Felix Felicis que havia begut Harry, el qual s'enamora de Ginny en el Misteri del Príncep.

[edita] El personatge a les pel·lícules

Dean Thomas és interpretat per Alfie Enoch a les pel·lícules de Harry Potter.