[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Señorío de Molina-Alto Tajo - Viquipèdia

Señorío de Molina-Alto Tajo

De Viquipèdia

El Señorío de Molina-Alto Tajo és una comarca de la província de Guadalajara, la capital de la qual és Molina de Aragón. A més a més, gran part d´aquesta comarca es divideix en quatre sexmes: la Sexma del Campo, la Sexma de la Sierra, la Sexma del Sabinar i la Sexma del Pedregal. En aquesta organització (de temps feudals i reconeguda en l´estatut de Castella-La Manxa com a tal), tots els pobles tenen dret d´opinió i de vot, excepte la capital de la comarca (Molina de Aragón) que no te dret de vot.

Al seu territori, bastant extens, destaca el Parc Natural de l'Alto Tajo, de gran interès ecològic.

Taula de continguts

[edita] Gastronomia

Entre la seva gastronomia destaca el morteruelo (plat típic a base de diversos elements de cacera), el cérvol, les truites i crancs de riu, a més de plats elaborats amb trufes negres de la zona. i en postres, ànegues de vaca, ous de dolç i llet fregida.

[edita] Flora

Abunden els sabinares i pinedes, amb gran presència de sabines blanques, i pins, tant silvestres com negrals i roges. Destaca també la presència de quejigales, melojares i rebollares, a més a més de la gran presència d'aranyons, boletus i niscalos.

[edita] Fauna

Existeix una gran varietat d'espècies, entre les que abunden voltors leonados, xoriguers, esparvers, astors, àguiles perdiceras, falcons peregrins, perdius, diverses espècies de mussols, guillots, gats muntesos, cérvols, ratpenats, teixons, llúdries i mosteles entre altres.

[edita] Monuments i zones d'interès

Són d'interès en la zona el Castell Alcàsser de Molina de Aragón, la llacuna de Taravilla, l'ermita de la Verge de La Hoz (situada a Torete) i en general tota la xarxa de pobles que constitueixen la zona i que mostren la gastronomia i la cultura de la zona.

[edita] Cursos fluvials i naturalesa

Són importants els afluents del Riu Gallo, afluent del Tajo: el Cabrillas, el Bullones, el Gallo, l'Arandilla, el Salado, El Ablanquejo, l'Hoceseca i el Tajuelo.

Aquesta zona és de gran interès tant a nivell nacional com a regional per la seva biodiversitat i la seva bellesa paisatgística.

[edita] Enllaços externs