[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Sausatatar - Viquipèdia

Sausatatar

De Viquipèdia

Sausatatar (Saukshatr = fill del bon governant) fou rei de Mitanni vers la meitat del segle XV aC, suposat successor de Parsatatar. Va saquejar Assur en algun moment no ben establert (potser vers 1440 aC) i va capturar les portes de plata i or del palau reial que es va emportar a Washukanni (segons explica un tractat posterior entre l'hitita Subiluliuma I i el rei Mattiwaza). Després del saqueig Assíria va quedar sota reis nadius però va haver de pagar tribut fins al temps d'Assuruballit I (vers la meitat del segle XIV aC). Amb Egipte es van mantenir bones relacions.

Arrapha (Arrapkha), Iamkhad i Nuzi foren annexionades al regne de Mitanni probablement durant el seu regnat. El palau del governador d'Arrapha (un príncep hurrita) fou excavat al segle XX.

El segell del rei mostra herois i genis alats combatent contra lleons i altres animals i un sol amb ales. L'estil de moltes figures distribuïdes per tot l'espai hàbil es típic dels segells hurrites. Un segell posterior, trobat a Alalakh, mostra un estil mes acadià.

El va succeir Artatama I