[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Sarcasme - Viquipèdia

Sarcasme

De Viquipèdia

Aquest article necessita traducció.

Aquesta pàgina està traduint-se de l'idioma anglès a partir de l'article Sarcasm, raó per la qual pot haver-hi llacunes de continguts, errors sintàctics o escrits sense traduir.
Podeu col·laborar amb la Viquipèdia continuant amb la traducció des de l'article original. Si l'article roman sense traducció completa durant molt de temps, podrà passar al registre de pàgines per esborrar.


Icona de copyedit

Nota: L'article necessita algunes millores en el contingut o l'estil:

Li cal una bona revisió lingüística (accents, sintaxi, etc.)

El sarcasme (del llatí sarcasmus) paraula la qual, procedeix del Grec sarkasme, de sarkazein (mossegar els llavis, de sarx/sark-, carn, la composició literalment significaria "tallar un tros de carn (de la persona triada)".

El sarcasme és proverbialment descrit com "la manera més baixa de l'humor però la més alta manera d'ingeni". Es una burla malintencionada i descaradament disfressada, ironia forta i cruel amb la que s'ofensa o és maltracta a algú o alguna cosa. El terme també es refereix a la figura retòrica que consisteix a emprar aquesta especie d'ironia. El sarcasme és una crítica indirecta però la majoria de les vegades, evident.

Exemples de sarcasme o ruptura del sistema:

De vegades, la ironia es fa evident per un problema de relevancia, com al siguent exemple:

  • "L'esportista era virtuós, simpàtic, i gros".

Altra de les seves formes consisteix a expressar idees i pensaments fora de la lógica racional, com a la locució:

  • "Jo divideixo als crítics en dos classes: els roins i aquells que m'adoren."

Altres exemples de sarcasme e ironia forta serien:

  • Carles arriba al treball, i el primer que fa és seure i posar els peus damunt de l'escriptori per a estar descansat. L'encarregat, el veu i li diu: ¡Carles, continua treballant així de dur!


Aquest article sobre llengües i lingüística és un esborrany i possiblement li cal una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint i millorant la qualitat de l'article.

--Aglo3018 (discussió) 19:43, 13 maig 2008 (CEST)aglo3018