[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Sarah Chang - Viquipèdia

Sarah Chang

De Viquipèdia

Sarah Chang
Sarah Chang

Sarah Chang (Filadèlfia (Pennsilvània, Estats Units), 10 de desembre de 1980) és una violinista estatunidenca d'origen coreà.

Va començar a estudiar el violí a l'edat de 4 anys a la Juilliard School of Music amb Dorothy DeLay, i de seguida fou considerada com una nena prodigi. A l'edat de vuit anys, fa una prova per a Zubin Mehta amb l'Orquestra filharmònica de Nova York, i per a Riccardo Muti amb l'Orquestra de Filadèlfia. El 1999, rep l'Avery Fisher Prize, un dels premis més prestigiosos atorgats a un instrumentista nord-americà.

Ha col·laborat, a part de les orquestres filharmòniques de Nova York i de Filadèlfia, amb l'Orquestra Simfònica de Chicago, l'Orquestra Simfònica de Boston, l'Orquestra de Cleveland, l'Orquestra Filharmònica de Berlín, l'Orquestra Filharmònica de Viena, les orquestres principals de Londres així com el Concertgebouw d'Amsterdam. Ha donat prestigiosos recitals al Carnegie Hall i concerts al Kennedy Center de Washington D.C., a l'Orquestra Hall de Chicago, al Symphony Hall de Boston, al Barbican Centre de Londres o a la Filharmonia de Berlín.