[HOME PAGE] [STORES] [CLASSICISTRANIERI.COM] [FOTO] [YOUTUBE CHANNEL]

Sanui i Alins - Viquipèdia

Sanui i Alins

De Viquipèdia

Sanui i Alins (en castellà i oficialment, Azanuy-Alins) és un poble de la Comunitat autònoma de l'Aragó, a la província d'Osca, comarca de la Llitera. El cap de municipi és Sanui.

La fusió d'Alins de Llitera amb Sanui es va realitzar amb acord municipal el 19 de desembre de 1968, publicat al BOP de 8 de gener de 1969 (Decret 3403/69 d'11 de desembre, BOE núm. 12 14-1-70).

Taula de continguts

[edita] Toponímia

Pel que fa al topònim Sanui, també s'ha proposat la grafia Açanui. Els seus habitants pronuncien una interdental fricativa sorda (θ) a principi de mot, la qual cosa comportaria l'adopció de la forma Çanui. Seria, si més no, estranya l'aparició d'una ce trancada a principi de mot, per la qual cosa Joan Coromines va proposar d'adoptar Açanui, solució que ha seguit per exemple, també, el dialectòleg Ramon Sistac.

[edita] Llengua

Dins del municipi de Sanui i Alins, Sanui pertany al domini lingüístic català, mentre que Alins de Llitera és de l'aragonès.

[edita] Entitats de població

Entitat de població Hab. (2006)
Alins de Llitera 8
Sanui 165

[edita] Enllaços externs


Bandera d'Aragó Aquest article sobre l'Aragó és un esborrany i possiblement li calgui una expansió substancial o una bona reestructuració del seu contingut. Per això, podeu ajudar la Viquipèdia expandint-lo i millorant la seva qualitat traduint d'altres Viquipèdies, posant textos amb el permís de l'autor o extraient-ne informació.